Tack för all feedback och alla hurra-rop. I jakten på innehåll till hemsidan fick jag en anledning att åter läsa mina tidigare publicerade texter. Ibland känns det som om debatten och diskussionen står och stampar på samma ställe. Jag tror inte att verkligheten är statistik. En klok person sa en gång till mig att det finns universella frågor som behöver besvaras om och om igen. Och att varje generation behöver landa i sina sanningar utifrån sin kontext utifrån de universella och existentiella frågorna. Det kan därför framstå som att saker och ting går i vågor, kommer igen i oändliga loopar eller att diskussionen inte rör sig framåt.

Jag kan ändå inte låta bli att känna att min text från 2013 om fundamentalismens anatomi, publicerad i SvD kultur fortfarande är relevant och läsvärd. Blev också påmind om att jag åter borde läsa Mohsin Hamids – Den ovillige fundamentalismen. Det finns böcker som kan läsas om och om igen, hur många gånger som helst. Om inte du har läst Den ovillige fundamentalisten har du en trevlig läsning framför dig. Kan varmt rekommendera den.


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.